Ajeltiin tänään Janin kanssa Forssaan hakemaan Sulolle kaksi koulutusfasaania. Fasut haettiin Laihosen Markulta Korpimaan fasaanitilalta. Tilan isäntä valkkasi meille pari vuotiaat linnut ja minähän tietysti ristin ne heti. Nyt meillä on siis fasaanit Martta ja Verneri.

Martta ja Verneri asustavat vanhempieni luona Liedossa vanhassa mäyräkoiran tarhassa, jossa on koppi ja verkkokatto päällä. 

Sulo pääsi heti tietysti treenaamaan uusilla kavereilla. Ensin käytiin juoksemassa suurin into pois koirasta. Sulo otti heti alkuun yhden hienon seisonnan, en tosin tiedä mille. Saalis oli jo ehtinyt häipyä. Kerrankin oli kamera mukana. Tässä satoa.

Tästä viimeisestä kuvasta mä olen aika ylpee. Näyttää melkein seisonnalta, vaikka oikeesti Sulo hiippailee.

Sillä aikaa Verneri oli laitettu pieneen häkkiin ja viety peltoheinikkoon. Ensimmäisen linnulle menon mä mokasin itse täysin. En nähnyt häkkiä heinikosta ja päästin koiran liian lähelle. Sulokaan ei ilmeisesti nähnyt häkkiä ja tuli vielä väärästä suunnasta ja kirjaimellisesti törmäsi häkkiin. Lintu ja koira pelästyivät kumpikin ja Sulo alkoi haukkua. Otin koiran pois, siirrettiin häkki toiseen paikkaa ja uusi yritys. Nyt paikka merkattiin kunnolla. Sulo ei taas oikein ymmärtänyt homman juonta. Kulki kyllä nenä puskissa, mutta ei ottanut seisontaa. Yrittää koko ajan lähemmäs ja lähemmäs. Tehtiin vielä yksi yritys, mutta selvästi Sulo alkoi väsyä touhuun. Sitä kiinnosti ihan muut asiat.

Tämän jälkeen vielä pieni leikkituokio Amadeuksen kanssa ja kotiin. Nyt poitsu on nukkunut jo neljä tuntia. Rankkaa. Huomenna lisää jos saadaan poutapäivä.