Eilen aloitettiin Sulon kanssa pikkupentujen leikkikoulussa. Koulutuspaikkana on Koirakeskus Liedon asemalla, kouluttajana Pia Honkasalo.

Meitä ei ollut kurssilla kuin kaksi koirakkoa. Varmasti näin alkuun ihan hyvä asia. Sulon kurssikaverina on Ella, nyt yhdeksänviikkoinen pystykorvamix.

Tunnin aluksi istahdettiin tuoleille ja rauhoituttiin koirat sylissä. Sulo pyristeli ensin ja halusi mennä Ellan luo, mutta rauhoittui sitten makaamaan nätisti ja hiljaa mun sylissä. Voi, että mä olin siitä ylpee! Ella oli vähän rauhattomampi ja vikisi koko ajan.

Sen jälkeen aloitettiin kontaktiharjoitus. Tarkoitus oli kierrellä ympäri hallia ja palkita koira aina kun se ottaa kontaktia. Sulo paineli pitkin seinänvieriä, hihna kireenä, nenä kiinni matoissa eikä ois voinut vähempää välittää musta. Nimellä kutsumalla sain sen lopulta tajuamaan homman juonen ja lopulta Sulo otti kontaktia jopa omatoimisesti. Tosin hyvin nopeesti vilkaisemalla tai tönäisemällä jalkaa, ja sitten oli kiire jatkaa haistelua.

Kotiläksyksi saatiin jatkaa harjoittelua ja käydä mieluiten joka päivä koiran kanssa jossain uudessa paikassa, jossa on uusia hajuja, ihmisiä ja koiria.