Kiirastorstaina kävin vanhempieni kanssa hakemassa koiran kasvattajalta Pihtiputaalta. Ajokeli oli hyvä, kuiva, pilvipouta. Matka meni reippaasti. Sulo oli pentueesta ainoana jäljellä. Sisko lähti uuteen kotiinsa juuri, kun me tulimme pihaan. Kauppakirjat kirjoitettiin ja rahat ja koira vaihtoivat omistajaa. Sitten kohti kotia. Kasvattajalta saimme mukaan pennuilla olleen pienen pedin. Laitoimme sen takapenkille ja pennun sinne. Sitten kohti Turkua. Sulo nukkui rauhallisesti melkein koko ajan. Ei itkenyt ja pissat tehtiin hienosti ulos aina pysähtyessä.

Kotona oltiin puoli kymmeneltä. Sitten vielä syötiin, käytiin pissalla ja kakalla ja lopuksi kylvyssä. Sulo ei siitäkään ollut juuri moksiskaan. Kerran yritti pois ammeesta, mutta muuten antoi pestä eikä ainakaan pelännyt vettä. Sitten pienen leikkituokion jälkeen nukkumaan.

Sulo nukkui ensimmäisen yön meidän makkarissa, mun sängyn vieressä omassa pedissä. Alkuun vähän vinguttiin, mutta sitten poika rauhottui nukkumaan. Kaksi kertaa yön aikana käytiin ulkona pissalla. Silti yksi pissa oli tullut pedille ja yksi kakkakin tuli lattialle. Sulolla oli maha vähän sekaisin vielä matkustuksen jäljiltä. Aika hyvin mun mielestä meni.

Aamulla noustiin ylös puoli seitsemältä. Sulo sai ruuan ja sitten taas ulkoiltiin. Isäntäväkikin söi sitten aamupalan, vaikka huonosti nukuttu yö painoi silmissä.

Päivä meni normaali pentutouhuissa. Leikittiin, syötiin, ulkoiltiin. Yksi pissavahinko sattui sisälle, siinä päivän saldo. Sulo oli tosi reipas, oli jo ihan kotiutunut, leikit oli varsin riehakkaita. Suosikkileikkejä on köydenveto ja palloleikit.

1239466006_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sulo on siis hienosti kotiutunut ja tuntee jo "mamin" ja "papan". Tämän päivän aikana on myös "ei" on tullut hieman tutuksi. "Tänne" on myös komento, jota totellaan useinmiten. Ulkona ollaan harjoteltu "tee pissa" aina kun tulee pissa tai kakka. Herkkulla palkitaan aina kun tarpeenteko onnistuu ulkona. 

Sulo vaikuttaa erittäin halukkaalta oppimaan ja ottaa hienosti kontaktia. Mulla on tästä koirasta tosi hyvä fiilis.