Viimeisen viikon aikana Sulo on oppinut taas uusia juttuja.

Ensinnäkin Sulo on oppinut haukkumaan. Haukku tulee yleensä silloin, kun Sulo riehuu Janin kanssa ja leikin mennessä liian riehakkaaksi Jani alkaa komentaa Suloa. Silloin Sulo protestoi haukahtamalla.

Ylipäätään Sulon leikit on muuttuneet rajummiksi. Se tarvitsee paljon entistä enemmän juoksutusta ja touhua väsyäkseen. Just ennen väsähtämistä leikki muuttuu aivan päättömäksi riehumiseksi ja hampaita käytetään kovin. Leuoissa on voima kasvanut ja meillä alkaa kädet olla todella naarmuilla ja rei'itettyinä. Joo, kyllä kielletään ja annetaan tilalle jotain luvallista purtavaa. Se ei vaan aina riitä... Huonekaluja  tai vaatteita Sulo ei ole tuhonnut. Repii kyllä joskus vaatteista tai näykkää sohvankulmaa, kun haluaa huomiota, mutta Sulo ei ainakaan vielä vaikuta sellaselta täystuhotyypiltä, joka tuhoais talon yksin jäädessään. Luulen, että yksin ollessaan Sulo vaan nukkuu ja kerää energiaa.

Hyviäkin juttuja on opittu. Sulo tuntee jo nimensä, "istu" osataan ja luoksetulokin sujuu. Sisälle pissailu on vähentynyt huomattavasti. Pissat tulee yleensä yöllä, kun isäntäväki ei herää riittävän nopeasti, päivällä kun kukaan ei ole päästämässä ulos, kesken riehumisen tai kun ei huomioida tarpeeksi. Viimeiset kaksi tapausta liittyvät toisiinsa.

Sulon loputon ruokahalu. Tuntuu, että tälle koiralle ei mikään riitä. Kaikki menee alas ja kuppi on aina tyhjä muutamassa sekuntissa. Tahnamaisen matolääkkeenkin Sulo hotkaisi ruuan seassa niin, että tuskin edes huomasi ruuassa mitään outoa. Ihan hyvä asia sinällään. Ongelma on se, että ruuan lisäksi maistuu kaikki muukin. Pihalla Sulo laittaa suuhun kaiken mahdollisen mikä irti lähtee. Eikä se tyydy vain pureskelemaan niitä, vaan syö myös kaiken löytämänsä.

Kakka. Kun paljon syödään, niin paljon kakataan. Mutta miten noin pienestä koirasta voi tulla noin paljon kakkaa? Eikös hyvälaatuisesta ruuasta pitäisi tulla aika vähän tavaraa ulos. Ja meillä pitäisi olla hyvälaatuista ruokaa. Kasvattajan suosittelemaa.

Näitä juttuja olen miettinyt. Kaipa Sulo elää aika normaalia koiranpennun elämää.